Junghans_Kollektion_maxbill_gouden luifel

Junghans Max Bill horloge

In de vroege jaren 50 ontwierp Max Bill een klok voor het Duitse Junghans. Max Bill was afkomstig uit de Bauhaus-school en hij stond bovenal bekend als architect, maar ook was bij begenadigd schilder, beeldhouwer en ontwerper.

De Bauhaus-stroming staat natuurlijk bekend om de heldere lijnen, de doelgerichtheid en de zorgvuldig gekozen verhoudingen. De eerste klok die Max Bill ontwierp was hier geen uitzondering op: een wijzerplaat met eenvoudige markeringen en kaarsrechte wijzers, gevat in een strakke stalen behuizing. Na deze serie klokken volgde een horlogecollectie, welke eveneens de ‘form follows function’-benadering van de klokken volgde. Bovendien werd het ontwerp zó baanbrekend bevonden dat de klok een plaats kreeg in de permanente collectie van het Museum Of Modern Art New York.

Nu is de Max Bill serie helemaal terug! Meer dan 100 jaar na de geboortedag van Max Bill staat de collectie meer dan ooit in de schijnwerpers. De afgelopen jaren hebben we gezien hoe horloges almaar groter, opvallender en extremer werden, terwijl lang niet iedereen daarop zat te wachten. Het is dan ook een verademing om weer eens een horloge te zien wat iets discreter is, wat minder opvallend en wat ‘rustiger’. Een horloge met een klassieke maatvoering en ouderwets mechanische uurwerken.

De huidige Max Bill serie komt in vier varianten: een handopwinder, een automaat, een automaat met datum en de chronograaf, allen voorzien van mechanische uurwerken. Kom bij ons langs om deze prachtige horloges te passen.

Junghans_Kollektion_maxbill_gouden luifel-naast


Top